Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Betlémské světlo v Plzni

Datum publikace22. 12. 2003, 16.00
TiskTisk

Betlémské světlo bude v Plzni slavnostně přivítáno zítra při mši od 8.00 hodin v katedrále sv. Bartoloměje.

Plzeň: Světlo z Betléma dorazilo na plzeňské hlavní nádraží 21.12. ve 22.10 hodin. Z rychlíku Junák, který přijel od Brna, si světlo vyzvedli plzeňští skauti, kteří si je vzali do opatrování až do úterý 23.12., kdy bude Betlémské světlo slavnostně přivítáno plzeňským biskupem Františkem Radkovským při mši od 8.00 hodin v katedrále sv. Bartoloměje. Tam bude světlo k dispozici pro veřejnost do 10.00 hodin a poté od 15.00 do 17.30 hodin.
Od 9.00 hodin bude Betlémské světlo hořet i v hale Českého rozhlasu Plzeň na náměstí Míru 10.

Na Štědrý den bude Betlémské světlo přístupné v katedrále od 8.00 do 16.00 hodin a od 15.00 hodin rovněž v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Františkánské ulici. V mnoha kostelích plzeňské diecéze bude Betlémské světlo hořet při vánočních bohoslužbách.
23.12. budou plzeňští skauti roznášet Betlémské světlo starým a nemocným lidem až do jejich domácností.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou