Lupa
Obsah Obsah
Portál

Reakce arcibiskupa Duky k Prague Pride

Datum publikace9. 8. 2011, 10.37
TiskTisk

Arcibiskup pražský Dominik Duka, předseda České biskupské konference, reaguje na akci Prague Pride, organizovanou 10.-14. srpna komunitou odlišné sexuální orientace.

'Již z předběžného programu Prague Pride je zřetelné, že se nejedná o otázku práva menšiny na toleranci, ale o propagaci uvolněného životního stylu, který není zodpovědný, důstojný a krásný. Naopak rozvolněný sexuální život, pohrdání těmi, kteří obětují v rodinném životě mnohonásobně víc růstu společenských hodnot a tím obohacují celou společnost, přivádí mě k smutku nad takovýmto způsobem zviditelňování se. Především ve vztahu k dětem požadavky zmíněných protagonistů Prague Pride na adopci popírají de facto právo dítěte na své biologické rodiče, otce a matku. Nechť jsou v tomto případě připuštěni ke slovu skuteční odborníci, dětští psychiatři, psychologové, právníci a sociální pracovníci. Takovéto akce mediální cestou vytěsňují ze společnosti opravdový vhled do vážnosti problému,' reaguje arcibiskup Duka.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou