Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskupství pražské se zúčastní veletrhu Regiontour

Datum publikace10. 1. 2013, 12.39
TiskTisk

Arcibiskupství pražské bude od 17. do 20. ledna 2013 prezentovat své kulturní bohatství na veletrzích cestovního ruchu GO a REGIONTOUR 2013 v Brně. Největší pozornost bude totiž opět zaměřena na 'Církevní turistiku'. Veletrhu se zúčastní také pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP.

Na brněnském výstavišti se během veletrhu setkají lidé, kteří se profesně věnují cestovnímu ruchu a domácí turistice – ať už na úrovni státu, krajů, měst a obcí či jednotlivých poskytovatelů služeb. Největší pozornost se opět zaměří na téma propagace a turistického využití církevních památek a poutních cest. Čtyři moravské kraje představí nového průvodce a společný projekt „Duchovní dědictví Moravy a Slezska“. V souvislosti s nadcházejícím 1150. výročím příchodu Cyrila a Metoděje na Moravu se očekává zvýšený zájem o moravské sakrální památky. Mezi vystavovateli bude letos také Arcibiskupství pražské s devíti výstavními panely, prezentujícími péči o památky v rámci arcidiecéze včetně několika restaurátorských projektů nedávné doby - např. restaurátorské práce v Chrámu sv. Mikuláše na Malé Straně (hrotnice z kupole, Škrétův Pašijový cyklus), v kostele Nejsvětějšího Salvátora na Starém Městě pražském, zkoumání ostatků Tycha Braha v Chrámu Matky Boží před Týnem a další. Pražské arcibiskupství tak navazuje na svou prezentaci na veletrhu PAMÁTKY 2012, který se loni konal v Praze. Bohatý doprovodný program brněnského veletrhu zahrnuje také workshop 17. ledna od 15.00 hodin v největším sále P1 „Církevní turistika II.“ s významnými hosty. Pozvání přijali pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP i olomoucký arcibiskup Jan Graubner. V dalších dnech bude pozornost zaměřena na regionální školství a nových metod ve výuce. Záštitu nad veletrhem převzal pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou