Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

'TŘÍKRÁLOVÉ' PRŮVODY V PLZNI A KARLOVÝCH VARECH

Datum publikace9. 1. 2001, 19.00
TiskTisk

Dřevěný velbloud putoval ulicemi Plzně a tříkrálový průvod na koních projel Karlovými Vary.

Plzeň: Dřevěná maketa velblouda v doprovodu 'Tří králů' putovala (3.1.) po náměstí v Plzni. Průvod vyšel z mázhauzu plzeňské radnice, obešel náměstí a skončil v plzeňské katedrále sv. Bartoloměje, kde biskup František Radkovský požehnal křídu pro tříkrálové koledníky.

Průvod byl součástí dobročinné akce 'Tříkrálová sbírka', kterou letos pořádá sdružení Česká katolická charita na celém území České republiky. 'Velbloud je plzeňské erbovní zvíře a také dopravní prostředek 'Tří králů'', uvedla koordinátorka Tříkrálové sbírky v Plzni Anna Srbová. 

Maketa velblouda bude také putovat po Plzni - na korbě alegorického vozu - v sobotu 6. ledna, kdy Městská charita v Plzni pořádá ve všech svých zařízeních Den otevřených dveří. 

Výtěžek Tříkrálové sbírky bude použit na charitní projekty ve prospěch trpících - pro seniory, matky s dětmi v tísni, bezdomovce a další potřebné občany. 'Sbírka má také výchovný dopad, prohlubuje u dětí sociální cítění', říká Anna Srbová. 'Malí koledníci totiž nejdou koledovat pro sebe, ale pro někoho druhého, kdo je v nouzi.'

Karlovy Vary: Podobnou atrakci připravila na pátek 5. ledna Farní charita Karlovy Vary. Tříkrálový průvod na koních, doprovázený kočárem, vyjíždí od karlovarského magistrátu v 10.00 hodin. Průvodu se mj. zúčastní karlovarský hejtman Josef Pavel a plzeňský biskup František Radkovský. 

Výtěžek sbírky bude určen na rekonstrukci Charitního domu, ve kterém bude zřízen Dům na půl cesty a rozšířen Denní stacionář pro staré, nemocné a zdravotně postižené občany.

Kontakt: Jan Oulík, tiskové odd. sdružení ČKCH; mobil: 0603/89 59 84.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou