Lupa
Obsah Obsah
Portál

Ekumenické rozhovory o odpustcích

Datum publikace19. 2. 2001, 14.00
TiskTisk

Katolíci, luteráni a reformovaní křesťané se sešli v Římě ve dnech 9. a 10.2., aby společně vedli teologickou disputaci na téma odpustků.

Vatikán/VIS: V Římě se ve dnech 9. a 10. února sešli katolíci, luteráni a reformovaní křesťané, aby společně vedli teologickou disputaci na téma odpustků. Na pozvání Papežské rady pro jednotu křesťanů přijeli zástupci Světové federace luteránů a Světové aliance reformovaných církví.

'Cílem setkání bylo ozřejmit historické, teologické a pastorační otázky vztahující se k tématu odpustků tak, abychom si navzájem lépe rozuměli. Setkání nebylo zaměřeno na dosažení shody o odpustcích - tedy o problému, na který měli římští katolíci a reformované církve dlouhodobě rozdílný názor', praví se v komuniké ze 14. února.

Katolický pohled vysvětlovaly přednášky 'Historické aspekty odpustků' a 'K lepšímu porozumění odpustků: Vetera et Nova'. Ze strany luteránských a reformovaných církví zazněly projevy na téma 'Jubilejní odpustky a Společné prohlášení o učení o ospravedlnění' a 'Reformovaný pohled na odpustky'.

Setkání se zúčastnili kardinál Edward Cassidy, předseda Papežské rady pro jednotu křesťanů, kardinál Walter Kasper, sekretář rady, Rev.Dr. Ismael Noko, generální sekretář Světové federace luteránů a Rev.Dr. Setri Nyomi, generální sekretář Světové aliance reformovaných církví. 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou