Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Příprava eucharistického kongresu v Hradci Králové

Datum publikace22. 3. 2001, 21.00
TiskTisk

Hradec Králové: Příprava na 'Eucharistický kongres', který se v Hradci Králové uskuteční v červnu 2002, je součástí pastoračního plánu královéhradecké diecéze na rok 2001. V uplynulých dnech se na svém prvním jednání sešla pracovní skupina pro přípravu této akce, jejíž členy jmenoval biskup Dominik Duka. Pracovní skupinu tvoří zástupci jednotlivých pracovišť biskupství (Katechetické středisko, Diecézní centrum mládeže, Diecézní teologický institut a další), kněží a duchovní správcové významných poutních míst diecéze. Ve farnostech by měla vlastní příprava na kongres začít po letošních hlavních prázdninách.

Kongres, ale také příprava na něj v jednotlivých farnostech diecéze a centrech náboženského života, by měl zdůraznit různé aspekty eucharistie a prohloubit eucharistickou úctu. Podobná akce - Eucharistický sjezd se konal v Hradci Králové v roce 1937 za biskupa Mořice Píchy.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou