Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Půst od automobilů

Datum publikace23. 3. 2001, 20.00
TiskTisk

Mohuč (D): Mohučské biskupství pořádá v letošní postní době akci s názvem 'Autopůst'. Od 10.3. do 10.4. mají účastníci akce, pokud možno, používat veřejné dopravní prostředky nebo jízdní kola místo vlastních automobilů. Zbytečné cesty by se neměly konat vůbec a na krátké cesty by se mělo chodit pěšky. Tím by se také snížila tvorba škodlivin v ovzduší.

V pozvánce k účasti na této akci se uvádí: 'Mobilita platí jako životní potřeba a jeden z centrálních požadavků naší doby. Úsilí dostávat se dál stále rychleji však často vede k protikladu a paradoxům. Opravdové zisky z urychlení a zhuštění provozu jsou řídké, skutečné náklady naproti tomu stoupají'. Individuální a ekonomicky nutnou mobilitu lidí a zboží je třeba 'uspořádávat tak, aby skutečná svoboda pohybu byla možná pro co nejvíce lidí, aby náklady na ni byly únosné, a aby se omezily nežádoucí vlivy na životní prostředí'.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou