Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nové období sekce pro mládež ČBK

Datum publikace20. 4. 2001, 22.00
TiskTisk

V čele sekce pro mládež České biskupské konference stanul P. Jan Balík.

Praha: Pracovní zasedání sekce pro mládež České biskupské konference (ČBK) se konalo v Praze ve dnech 18. a 19. dubna. Jednotlivé body programu vycházely ze závěrů posledního zasedání ČBK.

Pracovníci sekce jednali o přípravě 3. celostátního setkání mládeže, které se bude konat 13.-18.8.2002 ve Žďáru nad Sázavou. Toto setkání bude příležitostí pro mladé lidi z České republiky k oslavě XVII. Světového dne mládeže, který proběhne v červenci 2002 v kanadském Torontu za účasti papeže Jana Pavla II.

Dále se konkretizoval postup při zavádění dobrovolné služby (= volontariátu) mládeže v katolické církvi. Poslední plenární zasedání ČBK podpořilo myšlenku na zřízení volontariátu mládeže v katolické církvi v ČR. Dobrovolník je mladý člověk, který opustí na rok až dva své zaměstnání nebo školu a takto získaný čas věnuje zdarma službě potřebným a službě Bohu. Biskupové při svém rozhodování vycházeli z předpokladu, že dobrovolná služba probouzí velký přirozený i duchovní potenciál mladého člověka, který ve spolupráci s druhými využije nejrůznější schopnosti a talenty. Mladým lidem se tak dostává konkrétní nabídky pro evangelizaci našeho národa. Zájemci se mohou hlásit již nyní na diecézních centrech pro mládež, kde se dovědí podrobnosti. V nejbližší době budou mít také jednotliví kněží k dispozici informační leták.

Zasedání sekce pro mládež se zúčastnil i biskup-delegát ČBK pro mládež Jiří Paďour, který oznámil, že novým ředitelem sekce pro mládež ČBK se stává P. Jan Balík. Nahrazuje v této funkci P. Miroslava Šimáčka, který stál v čele sekce od jejího založení v roce 1990 a v současné době působí jako biskupský vikář pro pastoraci v litoměřické diecézi.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou