Lupa
Obsah Obsah
Portál

XII. Mariánskolázeňské rozhovory

Datum publikace20. 4. 2001, 22.00
TiskTisk

XII. kolo Mariánskolázeňských rozhovorů se koná ve dnech 20.-22.4. v premonstrátském klášteře v Teplé.

Teplá: XII. kolo Mariánskolázeňských rozhovorů se koná o tomto víkendu 20.-22.4. v premonstrátském klášteře v Teplé. Téma letošního setkání zní: 'Křesťanství a národní identita - napětí a výzvy'. Organizátory setkání jsou Česká křesťanská akademie a sdružení Ackermann-Gemeinde.

Východiskem rozhovorů bude pohled na rozličné národní projevy křesťanství v současné Evropě. V referátech a pracovních skupinách se budou účastníci zabývat napětím mezi křesťanstvím a národním vědomím, zejména v souvislosti s českoněmeckým soužitím v českých zemích.

Témata referátů:

ˇ Společné křesťanské kořeny evropské integrace

ˇ Význam národní identity pro rozvoj osobnosti

ˇ Národní identita v mnohonárodnostní společnost

ˇ Pozitivní a negativní projevy národní identity

ˇ Křesťanské přínosy pro zmírnění národnostního napětí

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou