Lupa
Obsah Obsah
Portál

Česko-polské dny v Ostravě

Datum publikace9. 5. 2001, 20.00
TiskTisk

Společný projekt měst Ostrava a Katowice nabízí koncerty, výstavu, mezinárodní festival i mši v katedrále.

Ostrava: Koncerty, výstava, dny polské kuchyně, ale také společná bohoslužba v katedrále budou na programu Česko-polských dní v Ostravě. Akci připravilo město Ostrava společně s polskými Katowicemi ve dnech 9.-11. května. Příslušníci obou národů se mohou během tří dnů potkat v ostravské katedrále Božského Spasitele, v hotelu Atom a v Paláci kultury a sportu. V hotelu Atom se budou prezentovat katowičtí řemeslníci a firmy. Nebudou zde chybět ani obrazy polských a českých malířů a nejlepší polské plakáty.

Mši v ostravské katedrále bude celebrovat 9.5. večer ostravsko-opavský biskup František Lobkowicz společně se zástupcem katowického arcibiskupa prelátem Stanislawem Puchalem. Duchovní atmosféru umocní po mši varhanní koncert rektora Akademie múzických umění v Katowicích prof. Juliana Gembalskeho.

Ve čtvrtek 10.5. je na programu seminář o podnikání v České republice, který začíná v hotelu Atom v 15.00 hodin; od 17.00 hodin se uskuteční koncert Janáčkova komorního orchestru.

Česko-polské dny zakončí 11.5. mezinárodní hudební festival v Paláci kultury a sportu v Ostravě-Vítkovicích. Vystoupí zde Grzegorz Kupczyk s kapelou Turbo, Fleret se zpěvačkou Jarmilou Šulákovou a jedna z nejvýraznějších skupin na polské scéně s názvem 2TM 2,3. Dále vystoupí soubory Olza a Slezan. Festival začíná v 16.00 hodin.

Během Česko-polských dní budou kuchaři z katowického hotelu Varšava připravovat v kuchyni hotelu Atom polské speciality. Na všechny akce je vstup zdarma. Pouze za účast na mezinárodním festivalu zaplatí dospělí 25 Kč; děti, mládež do 15ti let a důchodci mají vstup zdarma.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou