Lupa
Obsah Obsah
Portál

Kardinál Vlk na zahájení solidární akce Renovabis

Datum publikace14. 5. 2001, 19.00
TiskTisk

Norimberk (D): Pražský arcibiskup kardinál Miloslav Vlk se zúčastnil zahájení letošní svatodušní solidární akce německé podpůrné katolické organizace Renovabis. V neděli 13. května kardinál Vlk promluvil jako hlavní kazatel při bohoslužbě v hlavním norimberském farním chrámu 'Naší milé Paní' a koncelebroval mši s arcibiskupem Karlem Braunem (Bamberg) a biskupem Walterem Mixou (Eichstätt). Bohoslužbu hudebně doprovodil sbor Biskupského gymnázia z Českých Budějovic.

Letošní sbírková akce Renovabis je zaměřena na pomoc strádajícím dětem v zemích východní Evropy. Její motto zní: 'Na cestě budoucnosti - pomoc dětem ve východní Evropě'.

Od svého založení v roce 1993 obdržela Renovabis na 10.000 žádostí o podporu. Jedná se zejména o projekty zaměřené na oblasti sociálně charitativní a pastorační. K dalším aktivitám patří podpora mezinárodních partnerských projektů a obnova církevního a společenského života v 27 postkomunistických zemích. Potřebné finanční prostředky získává Renovabis prostřednictvím Svatodušní sbírky, která probíhá ve všech farnostech Německa, dále z církevních daní a částečně také ze státního rozpočtu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou