Lupa
Obsah Obsah
Portál

Korunovace obrazu Panny Marie v Rokoli

Datum publikace18. 5. 2001, 2.00
TiskTisk

Rokole: Korunovace obrazu Panny Marie Schönstattské se uskuteční v sobotu 19. května v Rokoli na Náchodsku. Bohoslužba, kterou bude celebrovat královéhradecký biskup Dominik Duka, bude zahájena v 9.45 hodin u původní kaple průvodem ke kapli nové, tzv. Betlému. Na prostranství před ní začíná v 10.00 hodin vlastní mše s korunovací schönstattského obrazu. Ve 14.00 hodin promluví P. Ladislav Štefek o některých aspektech schönstattské spirituality. Poté si zájemci mohou prohlédnout tamní areál. Slavnost bude zakončena v 15.30 hodin adorací a požehnáním.

V schönstattském hnutí je už od dob jeho zakladatele P. Kentenicha spojována korunovace obrazu s obnovou a prohloubením tzv. úmluvy lásky. Koruna je symbolickým vyjádřením královského poslání Panny Marie, odvozeného od královského poslání Krista. První korunovace obrazu Panny Marie v tomto hnutí se uskutečnila 10.12.1939 v německém Schönstattu v době nacistické diktatury - jako reakce na krizovou situaci v zemi i ve světě.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou