Lupa
Obsah Obsah
Portál

Setkání ministrantů brněnské diecéze

Datum publikace18. 5. 2001, 2.00
TiskTisk

Brno: Setkání ministrantů z 20ti děkanátů brněnské diecéze s biskupem Vojtěchem Cikrlem proběhne v Brně v sobotu 19. května od 10.00 hodin.

Ministranti budou rozděleni do 10ti brněnských farností, kde stráví dopoledne seznámením se s hostitelskou farností, soutěží v biblicko-liturgickém testu a sportovním zápolením. Ve 13.30 hodin se pak všichni sejdou v katedrále, kde bude probíhat kulturní program. Setkání zakončí bohoslužba ve 14.30 hodin, při níž bude přijato do služby 6 nových ministrantů. Na závěr budou vyhlášeni vítězové biblicko-liturgického testu.

'Cílem setkání je vzájemné seznámení chlapců z různých koutů diecéze a snaha o to, aby si uvědomili, že být ministrantem neznamená jen sloužit Bohu u oltáře, ale sloužit jemu i druhým v každodenním životě,' říká P. Václav Knotek, kněz pověřený pastorací ministrantů brněnské diecéze.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou