Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita vyhlásila sbírku pro oběti povodní na Sibiři

Datum publikace29. 5. 2001, 1.00
TiskTisk

Praha: Finanční sbírku na pomoc lidem na Sibiři, kterou zasáhla katastrofální povodeň, vyhlásilo minulý týden sdružení Česká katolická charita (ČKCH). Charita shromažďuje peníze na účtu: 1011017777/5500 u Raiffeisenbank Praha 1, variabilní symbol 127 - Povodně na Sibiři.

Povodně zaplavily 178 měst a obcí, ve kterých žije přes 200 tisíc obyvatel. Obrovské škody způsobilo zaplavení města Jakutsk. V zatopené oblasti bylo přerušeno zásobování. Kromě mnoha obytných domů byla zničena také kanalizace a vodovodní řady. Hrozí epidemie nakažlivých chorob. Mnoho lidí trpí dýchacími potížemi, revmatismem a artritidou. V nemocnicích chybějí lůžka a povlečení.

Sdružení ČKCH je součástí celosvětové sítě národních charit, sdružených v organizaci Caritas Internationalis (CI), která v souvislosti s povodní na Sibiři již rozeslala všem charitám naléhavou výzvu k pomoci. Na humanitární akci vyhlášené CI se bude podílet i sdružení ČKCH. Z prostředků finanční sbírky bude na místě zakoupena první pomoc (léky, potraviny) a zajištěno provizorní ubytování. Další finanční prostředky budou vynaloženy na řešení situace lidí, které povodeň připravila o obydlí. Pomoc bude poskytnuta prostřednictvím Charity východní Sibiř. Německá charita již věnovala na pomoc Sibiři 150 tisíc DEM.

Kontakt: Jan Oulík, tiskové odd. sdružení ČKCH; mobil: 0603/89 59 84.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou