Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Seminář o církvi a jejím poslání

Datum publikace2. 6. 2001, 1.00
TiskTisk

Hradec Králové: Seminář o církvi, jehož cílem je představit základní rysy identity církve a poskytnout tak východiska k pastorační problematice identifikace s církví, pořádá Diecézní teologický institut v Hradci Králové ve dnech 4.-6. června v Novém Adalbertinu - v návaznosti na úspěšný seminář o farnosti, který se zde konal za velkého zájmu odborné i laické veřejnosti v červnu loňského roku. Seminář je určen kněžím, jáhnům, pastoračním pracovníkům, studentům teologie i dalším zájemcům činným v odborně-teologické či pastorační oblasti. Vyústěním obou běhů bude v roce 2002 seminář s tématem eucharistie.

Zahajovací referát s názvem 'Identita církve a identifikace s církví jako východisko pastorační služby' přednese královéhradecký biskup Dominik Duka. Hlavní program semináře tvoří tři referáty. Na téma církve a jejího poslání ve světle novozákonních pramenů promluví Jaroslav Brož, Th.D.; ThLic. Jiří Kaňa si zvolil téma zakotvení identity církve ve stvořitelském a vykupitelském plánu Trojice a otázkou identifikace jednotlivce s církví se bude zabývat pastorální reflexe ThLic. Aleše Opatrného. Pro zdůraznění dějinných i místních aspektů chápání a uskutečňování církve je naznačená reflexe doplněna koreferáty ThLic. Jiřího Heblta (sebepochopení církve v proměnách dějin) a doc. Ctirada V. Pospíšila, Th.D., OFM (problematika partikulární církve v současné eklesiologii).

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou