Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

126 nových katechetů v ostravsko-opavské diecézi

Datum publikace15. 6. 2001, 22.00
TiskTisk

Po dvou letech končí v Ostravě katechetický kurz, který umožní absolventům vyučovat náboženství.

Ostrava: Dvouletý katechetický kurz pro ty, kdo se rozhodli pomáhat kněžím při náboženské výchově dětí, připravilo ostravsko-opavské biskupství. Od roku 1999 do června 2001 jej navštěvovalo 159 studentů. Pro 126 úspěšných absolventů kurz končí v sobotu 16.6. Absolventi získají osvědčení, které jim umožní vyučovat náboženství nebo křesťanskou výchovu na základních školách nebo v kroužcích při farách. Při slavnostním zakončení studia jim dokument předá biskupský vikář pro pastoraci P. Rudolf Sikora.

Studenti přijížděli do Ostravy dvakrát měsíčně ze všech koutů diecéze. Řadu vědomostí získali nejen z teologických předmětů, ale také z psychologie, pedagogiky a obecné didaktiky. 'Absolventi kurzu tímto osvědčením získávají doklad o základním stupni teologického vzdělání. Tento dokument spolu s kanonickou misí, kterou uděluje biskup, umožní laikům vyučovat náboženství na školách a farách,' uvedl vedoucí Centra pro katechezi v ostravsko-opavské diecézi P.ThLic. Jan Larisch.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou