Lupa
Obsah Obsah
Portál

Francouzi poskytují církvi největší dary

Datum publikace18. 6. 2001, 12.00
TiskTisk

Paříž (F)/KNA: Katolická církev ve Francii přijala v uplynulém roce dary ve výši (v přepočtu) přes 600 milionů Kč. Tím se zvýšila celková výše darů proti roku 1999, i když počet dárců se snížil, jak sdělila Francouzská biskupská konference v Paříži.

Biskupové zároveň opět vyzvali k darům pro tzv. 'církevní desátek'. Ve Francii neexistuje církevní daň. Součet darů z 'církevního desátku' nestačí ani na mzdy 19.000 farářů a pastoračních spolupracovníků. Podle údajů biskupské konference se k darům a příjmům přičítají ještě příjmy ze sbírek při bohoslužbách ve výši 706 milionů Kč.

Od roku 1995 se počet dárců trvale snižoval o celkem půl milionu na 1,75 milionu domácností. Průměrná výše daru vzrostla z přibližně 2.450 na zhruba 3.600 Kč ročně.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou