Lupa
Obsah Obsah
Portál

Franz Irsigler čestným českobudějovickým kanovníkem

Datum publikace21. 6. 2001, 23.00
TiskTisk

Franz Irsigler, německý kněz ze Šumavy, obdržel čestný kanonikát českobudějovické katedrální kapituly.

České Budějovice: Franz Irsigler (81), německý kněz z jihočeského Malšína, obdržel čestný kanonikát českobudějovické katedrální kapituly. Slavnostní jmenování se odehrálo v rámci Kněžského dne 19. června.

Franz Irsigler, který dnes žije v německém městě Beilngries u Eichstättu, je dlouholetým vydavatelem krajanského časopisu 'Glaube und Heimat' (Víra a vlast), který je určen především německým Šumavákům, kteří museli po 2. světové válce opustit svou vlast.

Jmenovací dekret přečetl na závěr mše českobudějovický diecézní biskup Antonín Liška, který novému čestnému kanovníkovi předal rovněž kanovnické insignie (náprsní kříž a prsten). Franz Irsigler ve svém poděkování zdůraznil, že vyznamenání, kterého se mu dostává, chápe jako ocenění všech Šumaváků dobré vůle. Ti v uplynulých jedenácti letech věnovali na opravy sakrálních objektů ve své bývalé domovině přes 20 milionů marek (kolem 300 milionů korun).

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou