Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zpěváčci od sv. Trojice zavítali do Brna

Datum publikace17. 7. 2001, 20.00
TiskTisk

Brno: Dětský pěvecký sbor 'Zpěváčci od sv. Trojice' z města Beziers ve Francii zavítal dnes (17.7.) do Brna. Jediné vystoupení tohoto sboru v naší republice se uskutečnilo v chrámu sv. Augustina v Brně - Masarykově čtvrti, kde sbor zazpíval při večerní bohoslužbě. Poté následoval krátký koncert.
'Zpěváčci od sv. Trojice' podnikají koncertní turné po Evropě. Do Brna přijeli z rakouského Salzburku a druhý den odjíždějí do Krakova v Polsku. V Brně se o mladé zpěváky postaraly rodiny z farnosti sv. Augustina.

Tento smíšený sbor byl založen v roce 1947 a v současné době má 50 členů - mladých zpěváků ve věku od 10 do 25 let. Sbor účinkuje pravidelně při bohoslužbách v katedrále ve svém domovském městě a vyvíjí bohatou koncertní činnost ve Francii i v zahraničí. Úspěšné bylo např. jeho koncertní turné v Kanadě v roce 1999. Repertoár tvoří především francouzská duchovní sborová tvorba od baroka až po současnost. Uměleckým vedoucím je Jean Henric, profesor na hudební konzervatoři v Beziers.

Bližší informace: Ing. Zdeněk Laudát; tel: 05/43 52 54 23; e-mail: laudat.zdenek@volksbank.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou