Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Setkání ERA v Seči

Datum publikace6. 8. 2001, 21.00
TiskTisk

Seč: V pořadí XIII. ERA Meeting probíhá ve dnech 4.-11.8. v České republice, v Junior Centru na Sečské přehradě. Jedná se o mezinárodní setkání evropské mládeže, které organizuje Evropská Rogacionistická Asociace (ERA) pod duchovním vedením kongregace Rogacionistů Srdce Ježíšova (RCJ). Letošní setkání navazuje na loňské celosvětové setkání mládeže se Svatým otcem v Římě. Smyslem této akce je pomoc mladým dívkám a chlapcům při hledání jejich povolání a životní orientace.

První den zahájil (5.8.) královéhradecký biskup Dominik Duka slavnostní bohoslužbou v kampusu (= místo pro tábor) v Seči u Chrudimi. V promluvě k více než 500 účastníků poukázal na svobodu, ve které si každý musí vybrat svou cestu. Tato cesta je v souladu s jeho nezastupitelností a jedinečností. Setkání s Kristem se děje vždy v horizontu přátelství, které vedle lásky požaduje i zodpovědnost a osobní svobodu.

ERA je sdružení křesťanské katolické mládeže, která se modlí za životní povolání a rozšiřuje tuto potřebu modlitby i mezi ostatní. Jeho členové se snaží uskutečnit vlastní povolání ke křesťanství a pomáhají i ostatním mladým lidem nalézt a realizovat své povolání - duchovní i občanské.

Kontakt: Jan Maštálka, prezident ERA; Centrum ERA Cz, římskokatolická fara, 257 66 Křivsoudov 21; tel: 0452/62 18 73; mobil: 0602/31 53 52; e-mail: jmastalka@iol.cz; www.eraonline.org.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou