Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Diecézní pouť do Malých Svatoňovic

Datum publikace16. 8. 2001, 20.00
TiskTisk

Pouť královéhradecké diecéze do Malých Svatoňovic se uskuteční v sobotu 18. srpna.

Diecézní pouť do Malých Svatoňovic, kterou pořádá královéhradecké biskupství, bude zahájena v sobotu 18. srpna v 10.00 hodin slovem biskupa Dominika Duky a pozdravy hostů. V 10.30 hodin zazní přednáška P. Jana Linharta na hlavní téma pouti 'Uzdravení ze strachu'.
Po polední přestávce ve 13.00 hodin si budou moci poutníci vybrat z několika nabídek programu. V kostele Panny Marie Sedmiradostné bude možnost adorace, na náměstí bude probíhat kulturní program a v malém sále Kulturního domu se uskuteční beseda s biskupem Dukou a dalšími představiteli diecéze. Pouť vyvrcholí mší od 15.00 hodin, kterou bude společně s kněžími královéhradecké diecéze celebrovat biskup Dominik Duka. Od 10 do 15 hodin bude také zajištěn program pro děti.

Poutní místo Malé Svatoňovice (na Trutnovsku) je veřejnosti známo také jako rodiště Karla Čapka. Zázračné události spojované se sedmipramennou studánkou a u ní umístěnou dřevěnou soškou Panny Marie přitahovaly mnoho poutníků a podnítily v roce 1732 stavbu kaple. Už o dva roky později zde stál barokní kostel. Jeho empírová přestavba byla dokončena v roce 1831 za kněžny Kateřiny Zaháňské, známé z 'Babičky' Boženy Němcové. Kromě dalších drobných sakrálních staveb stojí za zmínku 7 kapliček s vyobrazením sedmi radostí Panny Marie - tzv. Mariánský sad.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou