Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pěší pouť na Velehrad

Datum publikace20. 8. 2001, 10.00
TiskTisk

Poutníci, kteří putovali pěšky do Říma v Jubilejním roce 2000, zvou na pěší pouť na Velehrad ve dnech 21.-25.8. všechny, kdo se nebojí 30km trasy denně.

Znojmo/Velké Meziříčí: Pěší pouť na Velehrad ze Znojma a Velkého Meziříčí se uskuteční ve dnech 21.-25. srpna. Někteří poutníci vyjdou už vpředvečer 20.8.: z Vranova nad Dyjí do Znojma, z Netína přes Kochánov do Velkého Meziříčí a z Vítochova do Víru. Denně se ujde přibližně 30 km po trasách:
21.8.
Znojmo - Bohutice u Mor. Krumlova
Velké Meziříčí - Tišnov/Vír - Tišnov
22.8.
Bohutice - Moutnice
Tišnov - Vranov - Křtiny
23.8.
Moutnice - Žarošice - Věteřov
Křtiny - Milonice
24.8.
Věteřov - Sv. Kliment - Buchlovice
Milonice - Sv. Kliment - Buchlovice

V sobotu 25.8. do 8.00 hodin přijedou do Buchlovic autobusy s ostatními poutníky. Posledních 8 km půjdou všichni společně na Velehrad, kde se v 11.00 hodin na nádvoří před bazilikou - před obrazem Panny Marie Matky jednoty - uskuteční obnova zasvěcení národa, které vykonali čeští a moravští biskupové v roce 1993.
Mši od 12.00 hodin bude celebrovat brněnský biskup Vojtěch Cikrle. Zakončení pouti a odjezd autobusy je plánován na 16.00 hodin.

K pouti je možné se připojit až cestou, ale i v tomto případě je třeba se přihlásit, a to na farách ve Velkém Meziříčí, Náměstí 16/18, 594 01 nebo ve Znojmě, Mikulášské nám. 13, 669 02. Zápisné činí 100 Kč. Každý poutník má mít s sebou vlastní jídlo a spací potřeby. Přespání je zajištěno vždy pod střechou, zavazadla poveze doprovodné vozidlo. Zdravotní doprovod je rovněž zajištěn.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou