Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Mezinárodní varhanní festival v Olomouci

Datum publikace10. 9. 2001, 20.00
TiskTisk

Město Olomouc se v těchto dnech již tradičně stává místem vrcholného setkání špičkových evropských a světových varhanních umělců. Na slavných Englerových varhanách předvedou letos své umění mistři z pěti evropských katedrál.

Olomouc: Na slavných Englerových varhanách v olomouckém chrámu sv. Mořice probíhá od čtvrtka 6.9. v pořadí již 33. Mezinárodní varhanní festival. Letošní ročník se výrazně odlišuje od všech předcházejících tím, že se jeho pořadatelem - spolu s Moravskou filharmonií - stalo také Arcibiskupství olomoucké a účinkující varhanní umělci zastupují zahraniční diecéze, s nimiž má Olomouc dlouhodobé partnerské a přátelské kontakty.

V programu vystoupí:
6.9. prof. Alfred Baczkowicz (diecéze Opole, Polsko)
10.9. prof. Markus Ichenlaub (diecéze Limburg, Německo)
13.9. prof. Emanuel Amtmann (diecéze Graz, Rakousko)
17.9. prof. Imrich Szabó (arcidiecéze Trnava, Slovensko)
20.9. prof. Gerard Legierse (diecéze Rotterdam, Holandsko)
Koncerty začínají vždy v 19.00 hodin.

Koncertu v pondělí 10.9. se zúčastní jako čestný host světící biskup Gerhard Pieschl z Limburgu, který svou účastí a osobním poselstvím podtrhne význam partnerství, které již více než 10 let spojuje věřící diecézí Olomouc a Limburg. Biskup Gerhard Pieschl, rodák z Moravské Třebové, která přísluší k olomoucké arcidiecézi, je i čestným kanovníkem olomoucké kapituly, jímž byl jmenován arcibiskupem Janem Graubnerem v říjnu roku 2000.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou