Lupa
Obsah Obsah
Portál

Výsledky VIII. Mariánského maratónu

Datum publikace10. 9. 2001, 22.00
TiskTisk

České Budějovice: Nepřízeň počasí vytrvalce neodradila - inu jsou to vytrvalci. A tak se 1.9. na deštivém startu VIII. Mariánského maratónu v katedrále sv. Mikuláše v Českých Budějovicích sešlo 27 mužů a jedna žena. V úvodním slově připomněl českobudějovický děkan P. Adolf Pintíř význam vytrvalosti nejen na trati, ale i v životě. Když pak utichly proslovy, následovala pro každého závodníka několikahodinová meditace na trati.
Poněkud netypický maratón pořádá každoročně první sobotu v září Diecézní sportovní klub České Budějovice.

Zakončení vytrvalostního běhu na mariánském poutním místě Lomec se ujal nástupce nedávno zesnulého P. Františka Hobizala P. Josef Břicháček, který právě v tento den Lomec přebíral. Všem poděkoval a ocenil jejich výkon, protože, jak skromně přiznal, tak dlouhou trasu ještě nikdy neuběhl.

Jména a časy těch nejlepších:
Jana Kašparová z Roztok (1947) - 3:41:39, Josef Kalát z Teplic (1955) - 2:48:25, Radek Kučera z Čejetic (1969) - 2:55:54 a František Brabec z Dolní Březínky (1965) - 2:57:20.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou