Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Den biskupství v děkanátu Bílovec

Datum publikace12. 9. 2001, 20.00
TiskTisk

V rámci oslav pěti let od založení Biskupství ostravsko-opavského navštví biskup Lobkowicz se svými spolupracovníky další z jedenácti děkanátů diecéze.

Bílovec: Také v měsíci září bude ostravsko-opavský biskup František Lobkowicz pokračovat v návštěvách jednotlivých děkanátů, které koná v rámci oslav 5. výročí založení diecéze. V pátek 14.9. je na řadě děkanát Bílovec.

První zastávkou bude lázeňské městečko Klimkovice nedaleko Ostravy. V 9.00 hodin pozdraví věřící biskupa v místním kostele a poté navštíví biskup Lobkowicz na radnici starostu.
Nové farní prostory požehná pastýř diecéze v 10.30 hodin v obci Olbramovice, kde se také setká se starostou a se všemi, kdo se aktivně zapojují do života farnosti. Biskup také požehná přístavbu sakristie kostela.
V pravé poledne očekávají návštěvu z Ostravy na gymnáziu v Bílovci. Opět následuje návštěva u starosty města.
Odpoledne biskup požehná stavbu obnovené kapličky před obcí Pustějov. V místním kostele pak 'Den biskupství' v bíloveckém děkanátu končí v 16.00 hodin bohoslužbou a následným setkáním biskupa a zaměstnanců biskupství s věřícími.

V říjnu navštíví biskup Lobkowicz se svými spolupracovníky děkanát Místek. V listopadu následuje Nový Jičín a šňůru vizitací zakončí v prosinci Opava.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou