Lupa
Obsah Obsah
Portál

'Jsem v pořádku,' vzkázal český kněz z New Yorku

Datum publikace12. 9. 2001, 19.00
TiskTisk

Katolický kněz působící v New Yorku se dnes ozval ostravsko-opavskému biskupství.

Ostrava: P. Antonín Kocurek, který působí v New Yorku jako katolický kněz pro české krajany, zareagoval dnes odpoledne na dotaz ostravsko-opavského biskupství:
'Díky za pozdrav. Já jsem v pořádku a doufám, že i všichni lidé, které znám. Ti, které jsem kontaktoval telefonem, jsou v pořádku. Na Manhattan jsem se nedovolal, pořád je tam obsazeno. Žije tam pár přátel, ale většinou v severní části, která je dost daleko od místa neštěstí,' uvedl prostřednictvím elektronické pošty ve 4.38 hodin místního času P. Kocurek, který pochází z valašské obce Hovězí.

Katolický kněz, který do roku 1999 působil v ostravsko-opavské diecézi, se nyní věnuje pastoraci v newyorském kostele Panny Marie Karmelské v Astorii NY, kde každou neděli celebruje bohoslužby pro lidi mluvící česky nebo slovensky.
P. Antonín Kocurek byl vysvěcen na kněze v roce 1990 v olomoucké katedrále sv. Václava. Dva roky působil v Krnově jako kaplan. Spravoval také obce Široká Niva, Hošťálkovy a Krnov-Kostelec. Po roce 1992 byl přeložen do Kobeřic na Hlučínsku. Odtud dojížděl do obce Chuchelné. Po 7 letech byl poslán do New Yorku, kde má na starosti malou českou komunitu žijící ve Washingtonu DC a okolí. Bydlí na faře Panny Marie v Roslynu NY na Long Islandu, který patří do diecéze Rockville Centre. Kromě služby krajanům také vypomáhá v této farnosti.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou