Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Páteční bohoslužby v ostravsko-opavské diecézi budou za oběti masakru

Datum publikace13. 9. 2001, 19.00
TiskTisk

V ostravsko-opavské diecézi vyzval biskup Lobkowicz kněze, aby páteční mši celebrovali jako zádušní bohoslužbu za oběti v USA.

Ostrava: Biskup ostravsko-opavské diecéze František Lobkowicz vyzývá prostřednictvím médií kněze v celé diecézi, aby páteční mši celebrovali ve svých farnostech jako zádušní bohoslužbu.
'Dávám pokyn kněžím, aby páteční bohoslužbu sloužili jako zádušní mši za oběti masakru, který se v úterý odehrál ve Spojených státech,' uvedl 12.9. biskup Lobkowicz s tím, že zve také věřící své diecéze k hojné účasti na pátečních bohoslužbách.

Biskup je událostmi v New Yorku a Washingtonu otřesen a ve svých modlitbách myslí na zmařené životy nevinných lidí a jejich rodiny. 'Před rokem jsem budovu Světového obchodního centra při své cestě po USA navštívil. Když jsem viděl v televizi, jak se řítí k zemi, byl jsem z toho velmi otřesený,' dodal biskup Lobkowicz.

Ostravsko-opavský biskup bude bohoslužbu za zemřelé celebrovat v 16.00 hodin v Pustějově. Tuto obec navštíví v rámci celodenního programu 'Dne biskupství' v děkanátu Bílovec.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou