Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pouť tří národů na Maria Hilf

Datum publikace21. 9. 2001, 19.00
TiskTisk

Tradiční pouťí tří národů ožije mariánské poutní místo Panny Marie Pomocné u Zlatých Hor. Mše svatá začíná v sobotu 22.9. ve 12.00 hodin.

Zlaté Hory: Poutní místo Maria Hilf u Zlatých Hor bude v sobotu 22.9. cílem poutníků ze tří středoevropských zemí.

Češi, Němci a Poláci se shromáždí již ráno v 10.00 hodin ke společným modlitbám a písním. V 11.00 hodin zahájí pořadatelé prosby národů za vzájemné porozumění, odpuštění a smíření. Dopolední program završí ve 12.00 mše, kterou budou celebrovat ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz, opolský arcibiskup Alfons Nosol a prelát Wolfgang Grochol z německého Stuttgartu.

Při pouti tří národů budou věřící myslet nejen na smíření přítomných národů, ale celého lidstva. 'Roky se modlíme za smíření, protože víme, co to znamená, když jsou národy neusmířené. V posledních dvou stoletích si národy, které se sjíždějí na toto poutní místo, ubližovaly. V posledních letech se jim podařilo vytvořit ze zdevastovaného kostela novou stavbu. Myslím si, že toto úsilí lze přenést i do duchovní oblasti,' uvedl rektor poutního kostela P. Stanislav Lekavý, který dodal, že letošní bohoslužba smíření tří národů dostává událostmi posledních dnů širší rozměr.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou