Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pracovníci center pro mládež českých a moravských diecézí zasedají v Ostravě

Datum publikace3. 10. 2001, 20.00
TiskTisk

Dva dny debatují o programu pastorace mládeže zástupci diecézních středisek mládeže na biskupství v Ostravě.

Ostrava: Dvoudenní setkání zástupců diecézních center pro mládež bylo dnes zahájeno na biskupství v Ostravě. Více než 20 laických pracovníků středisek mládeže z celé České republiky debatuje nad současným programem jednotlivých center a plánuje společné projekty.

'Sdělujeme si, co dělají centra jednotlivých diecézí, jak začínají fungovat animátorské kursy a další aktivity,' uvedl ředitel sekce pro mládež České biskupské konference P. Jan Balík.
Jedním z hlavních společných témat však bude příprava světového setkání mládeže v Torontu v roce 2002 a 3. celostátního setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou. K propagaci obou setkání bude sloužit 100 tisíc zápalkových krabiček s logem 'Vy jste světlo světa?'. Zápalky budou šířeny mezi mládež při různých setkáních, ale dostanou se také do běžné obchodní sítě.
Více informací o setkání na www.volny.cz/zdar2002.

Důležitým bodem zasedání je také debata nad nedávno odstartovaným projektem diecézního volontariátu. Mladí lidé nad 18 let se mohou na rok aktivně zapojit do života církve v dobrovolné službě. 'Dobrovolníci se budou věnovat animování volnočasových aktivit pro věřící i nevěřící děti a mladé lidi. Podle schopností a možností mohou např. vyučovat náboženství, navštěvovat a pomáhat nemocným a opuštěným lidem,' uvádí informační leták, který je k dispozici ve všech diecézních centrech mládeže. Dříve než se mladí stanou dobrovolníky v pastoraci v některé z farností na území diecéze, prochází zájemci studijně-formačním kurzem. Na volontariát se připraví během devíti víkendových setkání a měsíčního letního soustředění.
O volontariátu najdete více informací na www.volny.cz/dobrovolnik.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou