Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kongres La vie montante

Datum publikace8. 10. 2001, 20.00
TiskTisk

Evropský kongres křesťanského hnutí seniorů skončil 7.10. na Velehradě.

Velehrad (podle Radia Proglas): Třídenní evropský kongres delegátů křesťanského hnutí seniorů La vie montante (česky Povznášející život či Křesťané 3. věku) byl zakončen v neděli 7.10. na Velehradě.

Společenství sdružuje seniory, kteří usilují o vlastní duchovní růst, podporuje věřící, aby se i ve svém vyšším věku aktivně podíleli na evangelizaci společnosti a společně čelili problémům dnešního života. Hnutí se rozšířilo především v románských zemích. U nás působí od první poloviny 90. let 20. století.

Viceprezident hnutí - belgický duchovní P. Maurice Noel, který celý život pracoval ve světě financí a svoji víru tehdy 'odsunul do pozadí' - vzkazuje seniorům v České republice:
'Připojte se k našemu hnutí, můžete-li. Pokud nemůžete, rozhodně si zachovejte naději. I když jste třeba nemocní a upoutaní na lůžko. Ze své zkušenosti vím, že nikdy není pozdě na úsměv či vlídné slovo. Věřte, že váš život má velkou cenu. Vaše důstojnost trvá až do posledního okamžiku vašeho života.'

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou