Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Středisko pro mládež na sídlišti Ostrava - Dubina funguje pět let

Datum publikace25. 10. 2001, 19.00
TiskTisk

Malou slavností si dnes připomněli ve Středisku dětí a mládeže Michala Magoneho v Ostravě 5 let existence.

Ostrava: Páté výročí Střediska dětí a mládeže Michala Magoneho na sídlišti v Ostravě-Dubině si dnes (25.10.) připomněla Charita Ostrava, která provozuje dům s klubovnami a krizovým bydlením na ulici Václava Košaře. Oslavy výročí byly zahájeny v areálu střediska bohoslužbou, kterou celebroval generální vikář ostravsko-opavské diecéze Mons. František Kufa. Po mši následovala prohlídka střediska, představení jednotlivých aktivit a vystoupení dětí.
'Je krásné sledovat, jak se lidé z Charity věnují dětem a mládeži na sídlišti a snaží se smysluplně naplnit jejich volný čas,' řekl Mons. Kufa a dodal, že se mu ve středisku nejvíce líbila keramická dílna a nabídka videohry Playstation.

Charita Ostrava nabízí ve středisku Michala Magoneho řadu kroužků, hernu stolního tenisu a fotbalu nebo kulečník. Pro starší mládež je k dispozici také nealkoholický bar a šipky. Pro ty, kdo se dostanou do vážných problémů s rodiči, je k dispozici azylové záchytné bydlení. 'Je to pro děti a mládež, kteří se dostanou do těžkých krizí. Mohou zde bydlet až pět dní. Letos tuto službu využilo šest dětí,' uvedl ředitel Charity Ostrava Martin Pražák, který dodal, že charitní středisko ve své činnosti spolupracuje s Magistrátem města Ostravy, krizovým centrem, odborem prevence kriminality, s úřady odboru školství a vzdělávání při městském obvodu Ostrava-Jih, salesiány Dona Boska a dalšími občanskými sdruženími.

Denně středisko volného času navštíví až 70 dětí, kterým se věnuje 5 zaměstnanců Charity a další dobrovolní vychovatelé.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou