Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Znovuotevření křížové cesty ve Lhenicích

Datum publikace25. 10. 2001, 17.00
TiskTisk

Opravené kapličky křížové cesty s nově instalovanými obrazy ve Lhenicích požehná 27.10. biskup Liška.

Lhenice: Vyhotovení kopií obrazů lhenické křížové cesty trvalo přibližně rok a půl. Nyní jsou opět na původním místě. Renovací prošly i jednotlivé kapličky, do nichž jsou obrazy zabudovány. Slavnost, při níž českobudějovický biskup Antonín Liška požehná opravené kapličky, začne ve 13.00 hodin u lhenického hřbitova.

Akce navazuje na loňské květnové třídenní slavnosti žehnání zvonu a setkání rodáků. Biskup Liška tehdy požehnal a pokřtil nový zvon 'Jan Nepomucký', který byl poté zavěšen do věže lhenického kostela.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou