Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Bible očima světa, svět očima Bible - výstava

Datum publikace8. 11. 2001, 18.00
TiskTisk

Výstava v budově ostravského sdružení Telepace přivítala první návštěvníky dnes v 17.00 hodin.

Ostrava: Netradiční výstava 'Bible očima světa, svět očima Bible' o nejčtenější knize v historii lidstva byla zahájena slavnostní vernisáží ve čtvrtek 8.11. v 17.00 hodin na biskupství v Ostravě. Samotná expozice je instalována hned v sousední budově sdružení Telepace. Výstavní sál zaplnily exponáty, které nejenže přiblíží Bibli jako knihu, ale také seznámí návštěvníky se zeměpisnými a historickými souvislostmi jejího vzniku.
Projekt výstavy připravilo sdružení Telepace ve spolupráci s ostravsko-opavským biskupstvím a Katolickým biblickým dílem. Záštitu nad výstavou převzal zástupce hejtmana Moravskoslezského kraje Ing. Jiří Carbol a grant poskytlo Ministerstvo kultury České republiky.

Vernisáž výstavy zpestřila skupina RUT z Prostějova provedením židovských tanců. Dále byl na programu krátký film s názvem 'Poslouchejte příběh...' od Lucie Pracné z autorské dílny studia Telepace. Výstavu doprovázejí fotografie v souboru 'Shalom Izrael', které pořídil na pouti do Svaté země fotoreportér diecézního časopisu OKNO Pavel Zuchnický.

Výstava je vhodná pro děti, dospělé osoby a celé rodiny. Tvořivým způsobem seznamuje s geografickými a společenskými reáliemi biblické země, se stručnými dějinami Bible i s biblickým poselstvím. Je vhodná jako program pro doplnění hodin náboženství, ale i hodin dějepisu a českého jazyka.

Expozice bude k vidění do 30.11. a po zhruba měsíční přestávce opět od 8. do 31. ledna 2002.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou