Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ve Vietnamu se připravuje zatčení dalších dvou kněží

Datum publikace20. 11. 2001, 19.00
TiskTisk

Komunisté ve Vietnamu nepřestávají pronásledovat náboženskou víru.

Vietnam/KNA: Vláda Socialistické republiky Vietnam připravuje podle sdělení Mezinárodní společnosti pro lidská práva zatčení dvou katolických kněží. Phan Van Loi a Nguyen Huu Giai vypomáhali v duchovní správě za faráře Nguyena Van Lya, který byl v říjnu odsouzen ke 20 letům žaláře. Dále se také starali o to, aby se v zahraničí nezapomínalo na náboženský útlak ve Vietnamu.

Mezinárodní společnost pro lidská práva citovala minulý týden tzv. závěť, kterou oba kněží zveřejnili. V ní se mj. uvádí: 'Když nás komunisté nechají zemřít hlady, přijmeme tuto smrt, abychom podstoupili mučednictví' a 'když nebudeme z vlasti nuceně vykázáni a budeme mít volbu mezi vězením a vycestováním, zvolíme vězení bez ohledu na to, zda tam budeme muset zůstat po celý zbytek života'.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou