Lupa
Obsah Obsah
Portál

Prezident Havel zastavil trestní stíhání faráře Protivínského

Datum publikace21. 11. 2001, 17.00
TiskTisk

Biskupové zastavení trestního stíhání vítají.

Praha: Prezident republiky Václav Havel, používaje svého práva daného mu Ústavou České republiky, dnes nařídil, aby bylo zastaveno trestní stíhání faráře Vojtěcha Vlastimila Protivínského.

Předsednictvo České biskupské konference ukončení trestního stíhání rakovického faráře vítá.
Způsob zastavení trestního stíhání prostřednictvím abolice (zastavení průběhu trestního řízení) udělené prezidentem republiky, je právem, daným prezidentovi ústavou.

Biskupové vyjadřují své politování, že trestní stíhání bylo vůbec zahájeno, protože jsou přesvědčeni o jeho bezdůvodnosti a věří, že by k jeho zastavení bylo v průběhu řízení stejně došlo.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou