Lupa
Obsah Obsah
Portál

Stanovisko Akademického senátu CMTF UP k případu P. Protivínského

Datum publikace22. 11. 2001, 20.00
TiskTisk

Olomouc: Předseda Akademického senátu Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého (AS CMTF UP) v Olomouci doc.Dr. Rudolf Smahel, ThD. dnes zveřejnil následující prohlášení AS:

Členové AS CMTF UP v Olomouci prohlašují, že přestože již bylo státním zástupcem zastaveno trestní stíhání proti absolventu CMTF UP panu Vojtěchu Protivínskému, plně se ztotožňují s jeho postojem, činy i prohlášeními, a vyjadřují mu zcela svou podporu.

Zároveň prohlašujeme, že není žádným hanobením přesvědčení, jsou-li připomenuta fakta o nedávné zločinné minulosti KSČM, která jsou o tomto subjektu obecně známá, a od kterých se tento subjekt nikdy nedistancoval a distancovat nechce. Tímto chce senát CMTF UP poukázat na velmi nebezpečný precedens, který by se takto mohl vytvořit pro budoucnost: že připomenutí zločinné minulosti, od které se někdo nedistancoval, by mohlo být trestně stíhatelné jako hanobení cti a přesvědčení.

Chceme také upozornit na onu okolnost, že celá věc byla zřejmě plánována dopředu, když žaloba přišla až po uplynutí téměř jednoho roku. Dále chceme poukázat na chování Správy Policie ČR Jihomoravského kraje, která informuje média, aniž by předem informovala obviněného o jeho provinění. Doufáme, že celá věc bude ještě řádně prošetřena.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou