Lupa
Obsah Obsah
Portál

Charita v Ostravě připravila Africký večer

Datum publikace30. 11. 2001, 16.00
TiskTisk

'Africký večer' s diskusí, bubnováním a tanci připravila na 30.11. Charita sv. Alexandra. Film o životě v Pákistánu promítnou mladí misionáři zájemcům 2.12. při setkání v Domě farnosti v Ostravě-Porubě.

Ostrava: 'Africký večer' připravila Charita sv. Alexandra se sídlem v Ostravě-Kunčičkách ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Česko-africká humanitární pomoc. Beseda se skupinkou Afričanů, kteří žijí v Ostravě, začíná v pátek 30.11. v 19.00 hodin na katolické faře v Ostravě-Přívozu.
'Na programu je beseda o sociálně ekonomické situaci i malá škola bubnování a tance,' uvedla Pavla Tomíčková z Charity sv. Alexandra. Smyslem akce je poznání menšin žijících na území Ostravy, jejich zvyků a tradic.

Také v neděli 2.12. se mohou zájemci o cizí kraje dozvědět více o životě lidí na druhém konci světa. Misijní centrum, které funguje při farnosti v Ostravě-Porubě, připravilo na nedělní odpoledne besedu a promítání filmu. Příznivci misií se setkají ve farním domě (v bývalém kině Zdar) již v 15.00 hodin. Po úvodní modlitbě a debatě o možnostech zapojení se do misijní práce, promítnou organizátoři návštěvníkům pákistánský film 'Smrt malého sluhy'.
'Je to snímek, který běžel letos na filmovém festivalu One World,' uvedl jednatel Misijního centra František Indra, který dodal, že společenství asi 20 mladých lidí se orientuje na pomoc především ze zemí bývalého východního bloku. 'Pořádáme sbírky, posíláme balíčky a zapojujeme se také do projektu 'Adopce na dálku',' řekl Indra.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou