Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nábožensko-kulturní TV kanál v Maďarsku

Datum publikace4. 12. 2001, 21.00
TiskTisk

TV PAX vysílá v Maďarsku od začátku prosince.

Budapešť (H)/KAI: Od prosince t.r. vysílá v Maďarsku TV PAX, nový nábožensko-kulturní televizní kanál. Jde o první komerční stanici svého druhu v této zemi. Cílem stanice je informování o velkých světových náboženstvích, zejména o křesťanství. Velkou část programu tvoří maďarské i zahraniční dokumentární filmy, vědeckopopulární programy a cykly o kultuře a dějinách umění. V budoucnosti by mělo jít také o hrané filmy, profily zajímavých lidí či zprávy Vatikánské televize.

Nová stanice má ekumenický charakter. Její tvůrci, i když počítají se spoluprací katolíků, luteránů, kalvinistů a Židů, zdůrazňují svoji samostatnost a nezávislost (včetně finanční) na kterékoli státní či náboženské instituci. Na výběru programů se podílí speciální komise složená z představitelů zmíněných čtyř vyznání.

Stanici je možné sledovat prostřednictvím satelitu a kabelových sítí první 3 měsíce bez kódování a zdarma.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou