Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Přes 25 tisíc křesťanů v Německu se angažuje pro střední a východní Evropu

Datum publikace6. 12. 2001, 17.00
TiskTisk

Výsledky studie iniciované německou pomocnou organizací Renovabis.

Freising (D)/KNA: Více než 25 tisíc křesťanů v Německu se angažuje pro solidární práci pro střední a východní Evropu. Vyplývá to z výsledků studie Německé biskupské konference, která byla představena v bavorském Freisingu. Na rozdíl od jiné dobrovolné práce jsou v této oblasti činní většinou muži starší 50 let s vyšším vzděláním. V motivaci převažuje přání potírat chudobu a praktikovat tak lásku k bližnímu.

Vedoucí projektu Karl Gabriel z Münsteru uvedl, že pracovní týmy, které se angažují ve střední a východní Evropě, stojí před úkolem v budoucnu více oslovovat mladé lidi, intenzivněji vzájemně spolupracovat a svou práci dávat do společensko-politických souvislostí.
Vedoucí Renovabis P. Eugen Hillengass řekl, že lidé ve střední a východní Evropě se musí naučit lépe poznávat sami sebe. Jen tak se může zdařit 'srůstání Evropy'.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou