Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zlatá Praha - nová evangelizace

Datum publikace14. 12. 2001, 18.00
TiskTisk

'Zlatá Praha' je novou evangelizační iniciativou hnutí Fokoláre.

Praha: Setkání pod názvem 'Umění milovat - největší dar Vánoc' se koná v rámci iniciativy 'Zlatá Praha' v neděli 16.12. od 16.30 do 18.30 hodin v sále Boženy Němcové v Památníku národního písemnictví v Praze 1 (Strahovské nám.).

Na téma nové evangelizace, která patří k prioritám pontifikátu Jana Pavla II., hovořila zakladatelka hnutí Fokoláre Chiara Lubichová při setkání členů hnutí a nových církevních komunit 28.4.2001 v Praze. Iniciativa, pro niž se ujal název 'Zlatá Praha', je konkrétní realizací nové evangelizace v prostředí našeho hlavního města, bohatého na křesťanskou tradici, ale dnes značně sekularizovaného. Zlato v jejím názvu symbolizuje ty nejcennější hodnoty, kterými je víra v Boha a křesťanská láska.

Specifikem nové evangelizace je předávání živé víry, především příkladem vlastního života. Je výzvou pro každého věřícího člověka, aby ve svém prostředí svědčil o Kristu. Druhým krokem je dát každému, kdo je osloven a má zájem, možnost poznávat principy víry, aby se mohly stále více stávat součástí jeho života. Právě toto sleduje iniciativa 'Zlatá Praha'. Formou pravidelných dvouhodinových setkání, pořádaných jednou za měsíc, umožňuje vytvořit co nejširší platformu otevřenou pro každého, kdo chce poznat víru a evangelium.

Setkání se konají pravidelně každou třetí neděli v měsíci. Jejich nosným programem je vždy téma zaměřené na jeden ze základních momentů obecně křesťanské spirituality (Bůh jako láska, Boží vůle, Slovo Boží atd.). Interpreti se snaží hovořit jazykem srozumitelným i člověku, který křesťanskou víru zná málo nebo ji nepraktikuje. Základní téma je vždy dokumentováno příklady z osobního života a celý program je doprovázen písněmi a hudebními i jinými uměleckými vstupy. Přestože iniciativa začíná, má za sebou teprve první půlrok své existence, ukazuje se jako velmi slibná forma evangelizace.

Bližší informace: Jana Friedová, Modletínská 2, 101 00 Praha 10; tel: 02/72 77 49 84; e-mail: czfprg@focolare.cz nebo Jiří Kratochvíl, Na Padesátém 47, 100 00 Praha 10; tel: 02/74 81 71 41; e-mail: czmprg@focolare.cz; www.focolare.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou