Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Setkání Taizé v Budapešti skončilo

Datum publikace3. 1. 2002, 18.00
TiskTisk

Budapešť (H)/KAP: 'Svátkem národů' bylo v Budapešti na Silvestra večer zakončeno XXIV. Evropské setkání mládeže, které již tradičně pořádá ekumenická komunita z francouzského Taizé. Představený společenství, bratr Roger, vyzval mladé lidi, aby přenesli něco z ducha setkání do svého všedního dne a dále uskutečňovali heslo 'Miluj a řekni to svým životem'.

Setkání na sklonku roku se v maďarské metropoli účastnilo přibližně 70 tisíc mladých lidí z celé Evropy i z jiných kontinentů. Zvláště mnoho účastníků tentokrát přijelo z východoevropských zemí. Pět dní byly na programu modlitby, meditace a diskuse. Každodenních večerních modliteb se zúčastnili mj. maďarský primas kardinál Lászlo Paskai i maďarský prezident Ferenc Madl.

Poprvé se toto setkání konalo v Budapešti v roce 1991. Také tehdy se jej zúčastnilo na 70 tisíc mladých lidí různých vyznání. Ekumenické bratrské společenství z Taizé se již přes 60 let zasazuje o smíření, spolupráci a přátelství mezi různými křesťanskými církvemi a za mír ve světě.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou