Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Tříkrálová sbírka v královéhradecké diecézi

Datum publikace3. 1. 2002, 18.00
TiskTisk

Skupiny 'tří králů' vyšle 4.1. do ulic města diecézní biskup Dominik Duka a 5.1. do okolních obcí P. Jan Šlégr.

Hradec Králové: Tříkrálová sbírka, kterou pořádá v Hradci Králové Oblastní charita, bude zahájena 4.1. v 9.30 hodin mší, kterou bude v katedrále Sv. Ducha celebrovat biskup Dominik Duka. Po bohoslužbě bude do ulic města rozesláno 27 skupin koledníků.
Další skupiny vyjdou v sobotu 5.1. do okolních obcí - Černilova, Dohalic, Hněvčevse, Kratonoh, Stěžer apod. Jim na cestu požehná P. Jan Šlégr v 9.00 hodin v kapli sv. Klimenta v Hradci Králové.
70 % z vybrané částky zůstane k dispozici Oblastní charitě Hradec Králové, která tyto finanční prostředky použije na vybavení plánovaného Azylového domu pro matky s dětmi v Hradci Králové.

V celé královéhradecké diecézi se letos zapojuje do sbírky celkem 35 Charit, což je o 5 více než v minulém roce. Registrováno je přes 1.160 skupinek koledníků. V diecézi budou vybrané prostředky použity např. na vybavení Stacionáře pro děti a mládež s mentálním postižením v Ledči nad Sázavou, na projekt Domova pokojného stáří v Nekoři a Rodinného dětského domova v Žichlínku nebo na zřízení půjčovny zdravotnického materiálu v Ústí nad Orlicí.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou