Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Tříkrálová sbírka v Ledči vyvrcholí živým betlémem

Datum publikace4. 1. 2002, 19.00
TiskTisk

Živý betlém pod názvem 'Putování za betlémskou hvězdou' se uskuteční již potřetí 6.1. - o slavnosti Zjevení Páně (lidově sv. Tří králů) na Husově náměstí v Ledči nad Sázavou.

Ledeč nad Sázavou: Celé město a okolí si připomene 'tři krále' (mudrce) z Východu, kteří přišli do Betléma, aby se poklonili malému Ježíši. Živým betlémem vyvrcholí týdenní snažení koledníků z Ledče i okolí při tzv. Tříkrálové sbírce. Její výtěžek je určen na zřízení stacionáře pro handicapované dětí z celé oblasti středního Posázaví, které chce v nejbližší době v Ledči (v nevyužitých prostorách školky na Stínadlech) zprovoznit Česká katolická charita (ČKCH).

Jedná se o přibližně 20 handicapovaných dětí, které nemohou být vzhledem ke specifikům svého postižení vzdělávány v tradičních školských zařízeních. Ve většině případů nemohou ani dojíždět do speciálních škol, které jsou v okolí města, např. v Havlíčkově Brodě, protože samotná cesta děti značně fyzicky i psychicky vyčerpává. Zřízením stacionáře tak Charita pomůže vyřešit dlouhodobý problém, protože vzdělávání těchto dětí většinou zajišťovali pouze jejich rodiče v domácím prostředí.

Sdružení ČKCH požádá Tříkrálovou sbírku na území celé republiky letos podruhé. Navazuje tak na sbírku z roku 2000, kterou úspěšně zorganizovala na svém území olomoucká Arcidiecézní charita. Do Tříkrálové sbírky se letos zapojí na 6 tisíc skupinek koledníků. Navíc budou do všech domácností doručeny Českou poštou 'tříkrálové složenky', jejichž prostřednictvím mohou lidé přispět na konto Tříkrálové sbírky.

Kontakt: Tomáš Zdechovský, Kožlí 105, 582 93; mobil: 0777/888 300; e-mail: zdechovsky@christnet.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou