Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Středoevropské setkání katolíků

Datum publikace9. 1. 2002, 20.00
TiskTisk

Katoličtí biskupové středoevropských zemí se chystají poprvé oslovit občany svých zemí společným pastýřským listem.

Budapešť (H)/KNA: Na zorganizování středoevropské pouti, které budou předcházet katolické sjezdy v jednotlivých zemích v příštím roce, a která vyvrcholí společným setkáním v roce 2004, se shodly biskupské konference (BK) osmi středoevropských zemí.

Na pozvání vídeňského arcibiskupa kardinála Christopha Schönborna se včera v Budapešti setkali zástupci BK z Bosny a Hercegoviny, České republiky, Chorvatska, Maďarska, Polska, Rakouska, Slovinska a Slovenska a dohodli se zde na konkrétních krocích při realizaci tohoto projektu.
Českou biskupskou konferenci na budapešťském zasedání zastupovali její předseda olomoucký arcibiskup Jan Graubner a generální sekretář Mons. Karel Simandl.

První fáze středoevropského setkání katolíků proběhne na jaře 2003 na národní úrovni ve všech osmi zúčastněných zemích. Rok nato se pak uskuteční velká pouť středoevropských národů ve štýrském mariánském poutním místě Mariazell.

V rámci příprav pouti se budou konat mezinárodní teologická sympozia. Při zahájení celé akce chtějí katoličtí biskupové všech zúčastněných zemí poprvé v historii oslovit občany společným pastýřským listem.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou