Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Malý se setká s homosexuálně orientovanými občany

Datum publikace1. 2. 2002, 18.00
TiskTisk

Již od počátku 90. let funguje v Praze křesťanské občanské sdružení LOGOS, které sdružuje homosexuálně orientované občany.

Praha: Pražský světící (katolický) biskup Václav Malý se tuto neděli (3.2.) setká s homosexuálně orientovanými občany. Od 14.00 hodin bude besedovat ve sboru Českobratrské církve evangelické 'U Jákobova žebříku' v Praze - Kobylisích se členy křesťanského občanského sdružení LOGOS, v němž se homosexuálně orientovaní křesťané scházejí.

Součástí pravidelných setkání, která se konají každou první neděli v měsíci, je bohoslužba slova s duchovní úvahou nad biblickými texty a přímluvnými modlitbami. Po skončení bohoslužby je příležitost k duchovním rozhovorům i k diskusím nad různými tématy.
Sdružení LOGOS, které sdružuje ženy i muže, je otevřené i nekřesťanům a všem hledajícím lidem dobré vůle. Vydává rovněž časopis stejného jména. Součástí programové nabídky sdružení jsou také společné výlety na zajímavá místa a možnost kontaktů s psychology, duchovními i psychiatry. Pastoračně o LOGOS pečuje farář Českobratrské církve evangelické Jiří P. Štorek.

Biskup Malý chce, podle svého vyjádření pro tiskové středisko České biskupské konference, především naslouchat lidem, s nimž se setká, aby lépe porozuměl jejich starostem a mohl tak přispět k formulování kvalifikovaného postoje církve k aktuálním otázkám dneška.

Kontakt: Jiří P. Štorek, U školské zahrady 1, 182 00 Praha 8 - Kobylisy, tel.: 02/84.680.145

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou