Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Lobkowicz tráví týden s mládeží v Taizé

Datum publikace6. 2. 2002, 15.00
TiskTisk

Na pouť do Taizé s mladými lidmi ze své diecéze se osobně vydal ostravsko-opavský biskup.

Taizé: Přímo ve francouzské vesničce Taizé, kde žije ekumenická komunita bratří, odcestoval na týdenní pobyt ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz. Biskup využil nabídku Centra pro mládež a na modlitební týden se vydal autobusem společně s mladými lidmi ze své diecéze. Od pondělí 4.2. prožívají mladí z ostravsko-opavské diecéze program připravený komunitou. Třikrát denně se shromažďují ke společným modlitbám v Chrámu smíření. Kromě těchto modliteb mají účastníci týdenního pobytu v Taizé možnost využít přednášky a rozhovory ve skupinkách. Pouť důvěry do Taizé končí návratem do Ostravy 11.2.
V zimním období je v Taizé méně lidí než v létě. Lidé z různých národů, kteří se v daném týdnu ve vesničce potkají, tak mají větší možnost vytvářet přátelské vztahy.

Komunitu bratří z Taizé založil před více než 60 lety Švýcar Roger Schütz. Tichým modlitebním životem hledá komunita cesty k uzdravení rozkolů mezi křesťany. Prostřednictvím smíření křesťanů pak vidí možnost překonání konfliktů ve světě.
Taizé proslavily především jednoduché a líbivé modlitební zpěvy kánonů a evropská setkání mladých. Letošního 24. setkání se v Budapešti účastnilo na 70 tisíc mladých lidí z celé Evropy i dalších zemí světa.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou