Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Václav Malý navštíví centrum Rozkoš bez rizika

Datum publikace6. 2. 2002, 16.00
TiskTisk

Biskup Václav Malý se chce seznámit s problematikou prostituce.

Praha: Pražský světící biskup Václav Malý navštíví zítra ordinaci občanského sdružení 'Rozkoš bez rizika' v Praze. Biskup Malý se chce přímo na místě obeznámit s problematikou prostituce. Kromě pražské ordinace se Václav Malý seznámí rovněž s činností týmu ambulatní sanitky, s nímž v rámci poradenství v terénu navštíví parkoviště u benzinového čerpadla v Rudné. Sanitní vůz je vybaven potřebnou technikou pro provádění zdravotního vyšetření v terénu.

Občanské sdružení 'Rozkoš bez rizika' se ve své ordinaci zabývá prevencí sexuálně přenosných nemocí (včetně AIDS) u komerčních sexuálních pracovnic a zároveň poskytuje sociální poradenství těmto ženám. Centrum vede PhDr. Hana Malinová a venerologické vyšetření MUDr. Milena Černá, ředitelka Výboru dobré vůle Olgy Havlové.

Na dotaz tiskového střediska České biskupské konference biskup Malý uvedl, že se chce na místě obeznámit s palčivostí problému, který prostituce představuje. Chce si nechat od odborných lékařů, kteří se touto problematikou zabývají, vysvětlit okolnosti současné prostituce. V neposlední řadě chce dát svou návštěvou najevo, že církev bere problém prostituce vážně a snaží se vytvořit si kvalifikované stanovisko k této otázce.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou