Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskupové z východní a střední Evropy se radili o zemědělství

Datum publikace7. 2. 2002, 18.00
TiskTisk

Brusel (Belgie): Semináře s názvem 'Perspektivy zemědělství v procesu rozšiřování Evropské unie (EU)' se ve dnech 2.-4.2. v Bruselu účastnilo 11 biskupů a další zástupci katolických biskupských konferencí ze zemí střední a východní Evropy - Bulharska, České republiky, Maďarska, Polska a Rumunska. Setkání se uskutečnilo pod záštitou Komise biskupských konferencí zemí EU (COMECE). Za Českou biskupskou konferenci se jednání zúčastnili poslanec Jaroslav Lobkowicz a Ing. Karel Klimeš.

Účastníci pracovního semináře při jednáních jak s rakouským komisařem EU pro zemědělství Franzem Fischlerem, tak i s politickým vyjednavačem o rozšíření M. Enekem Landáburu, apelovali především na uplatnění principu rovnosti a solidarity při přijímání nových členů EU. Středem pozornosti politických diskusí o rozšíření EU jsou v současné době finanční hlediska agrární politiky.

Do COMECE vysílají své zástupce biskupské konference 15 členských států EU. Biskupské konference České republiky, Maďarska, Malty, Polska, Slovenska a Švýcarska jsou přidruženými členy.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou