Lupa
Obsah Obsah
Portál

ADRA pomáhá obětem záplav v Indonésii

Datum publikace11. 2. 2002, 13.00
TiskTisk

V průběhu měsíce ledna poskytla Adventistická agentura pro pomoc a rozvoj (ADRA) pomoc dosud celkem 8.235 obětem záplav v Indonésii.

Jakarta (Indonésie): Během prvního lednového měsíce zničily prudké lijáky nížiny na indonéském ostrově Kalimantan. Zaplaveno bylo 14 vesnic ve 3 okresech a bylo nutno evakuovat více než 14 tisíc lidí. Těsně před žněmi byly zničeny tisíce hektarů zemědělské půdy a zahynulo mnoho hospodářských zvířat. Po opadnutí vody se lidé vrátili do svých vesnic a ADRA jim bezprostředně poskytla potravinovou pomoc sestávající z rýže, rostlinného oleje, cukru, burských oříšků a těstovin. Tuto pomoc obdrželo 3.235 osob.

Posledních pět lednových dnů v Jakartě nepřetržitě pršelo. Záplavy v nízko položených oblastech si vyžádaly evakuaci 233 tisíc lidí. Místní média je popisují jako nejhorší v dějinách Jakarty. ADRA okamžitě zabezpečila pomoc pro dalších 5 tisíc postižených lidí - dodávky pitné vody, rýže, oleje, cukru, těstovin a dětského oblečení.

ADRA v Indonésii realizuje kromě pomoci v případech neštěstí i mnoho rozvojových programů - např. půjčovny pro živnostníky, provozování zařízení na čištění pitné vody, sirotčince a potravinové projekty, které pomohou každoročně až 30 tisícům osob.

Indonésie se rozkládá na 13.670 ostrovech, z nichž je obydleno 6 tisíc. Na těch žije 216 milionů lidí. Indonésie je tak 4. nejlidnatější zemí světa.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou