Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Korejští kněží na misiích v Japonsku

Datum publikace11. 2. 2002, 10.00
TiskTisk

Dva kněze uvolnil pro službu v japonské diecézi Hirošima biskup Augustine Cheong z jihokorejského Pusanu.

Hirošima (Japonsko)/FIDES: Poprvé tak budou na pozvání japonského biskupství působit mezi tamními katolíky kněží z Jižní Koreje. Dosud odcházeli pouze ke svým krajanům v zahraničí.
V rozhovoru pro vatikánskou misijní zpravodajskou agenturu FIDES biskup Cheong mj. řekl: 'Posláním korejských kněží do diecéze Hirošima můžeme pomoci naší sesterské církvi v těžké situaci, protože je tam nedostatek duchovních. Máme velkou naději, že se tím vyvinou i lepší vztahy mezi našimi zeměmi.'

V 16 japonských diecézích žije asi 400 tisíc katolíků. Diecéze Hirošima má 41 farností, 21.200 věřících a 23 kněží. V korejské diecézi Pusan, která má téměř 360 tisíc katolíků, působí 169 diecézních a 20 řeholních kněží.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou